Monday, February 26, 2007

περι ομορφιάς και πάλι

Δεν μπορούσα να μη συμπληρώσω το προηγούμενο ποστ. Κι αν εκεί μιλούσα για τις όμορφες γυναίκες, τώρα θα μιλήσω για τους πιο όμορφους ανθρώπους που έχω γνωρίσει :

Ξεκινάμε φυσικά με τα ξαδελφάκια μου ! Τα διαβολάκια μου (σημειωτέον ότι τα κορίτσια είναι μεγαλύτεροι σατανάδες από τα αγόρια) και τα αγγελούδια μου ταυτόχρονα.



Συνεχίζουμε με τους ομορφάντρες της οικογένειας, τον πατέρα μου και τον αδελφό μου. Δεν έχω προς το παρόν φωτογραφία τους στον υπολογιστή μου αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι άντρες λεβέντες, από αυτούς που σου κλέβουν την καρδιά.


Και τελειώνουμε με τον πιο όμορφο άντρα της ζωής μου !


(και που να τον βλέπατε το προηγούμενο σάββατο που είχε βάλει τα καλά του. Καθόμουν απέναντι και τον καμάρωνα )

Thursday, February 22, 2007

Ομορφιάς εγκώμιον

. Τις προάλλες διάβασα σε ένα περιοδικό μόδας (σ.σ. απάνια διαβάζω αυτά τα περιοδικά μια και αδιαφορώ για τις τάσεις τις μόδας. Τα ξεφυλλίζω σε περιπτώσεις που γράφουν κάτι σχετικό με το σεξ, αλλά συνήθως απογοητεύομαι, ή για να περάσει η ώρα) την εξής ρήση κάποιοι τον οποίο φυσικά και δε θυμάμαι:

"Οι όμορφες γυναίκες δεν είναι όλες έξυπνες αλλά όλες οι έξυπνες γυναίκες είναι όμορφες".

. Δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς πως η ομορφιά είναι εξαιρετικά σημαντική σε ένα άνθρωπο, πόσο μάλλον σε μία γυναίκα. Εφόσον εξαίρουμε τόσο πολύ την ομορφιά στην τέχνη, στη φύση, στις εικόνες κτλ γιατί να την περιφρονούμε στους ανθρώπους, που είναι και ό,τι πιο οικείο σε μας. Μια γυναίκα με λίγο μυαλό έχει συνειδητοποιήσει αυτό το πράγμα εδώ και καιρό. Και μάλιστα ενδιαφέρεται για την εμφάνιση της. Δε χρειάζεται τη συνδρομή ποικίλων σουβάδων και παραπλανητικών μπιχλιμπιδιών. Ακόμη κι αν δεν έχει το τέλιο κορμί ή το ωραιότερο πρόσωπο του κόσμου ξέρει όχι μόνο να τονίζει τα προτερήματα της αλλά και να παρουσιάζει τα ελαττώματα της με τρόπο τέτοιο ώστε να εκλαμβάνονται ως θελκτικά στοιχεία του χαρακτήρα της. Έχει αυτοπεποίθηση, πνεύμα, άποψη, αέρα, άνεση. Επιδιώκει και επιτυγχάνει να θέλξει, να συγκεντρώσει τα βλέμματα. Όχι από κάποια γυναικεία ματαιοδοξία ή για να ξεγελάσει τις ανασφάλειες της, πόσο μάλλον για να επιτύχει κάτι χρησιμοποιώντας ένα καλλίγραμμο κορμί (δεν χρειάζεται εξάλλου εφόσον τα καταφέρνει καιχωρίς αυτό). Απλά είναι κάτι το αυθόρμητο.

. Πάντως θα συμφωνήσω με τη συγγραφέα του άρθρου όπου και διάβασα την εξής φράση πως το να κυκλοφορεί μία γυναίκα περιφρονώντας την εμφάνιση της, ατημέλητη, με δασύ φρύδι και άκομψα ρούχα, ακόμα κι αν είναι αριστούχα του καλύτερου πανεπιστημίου, είναι ηληθιότητα.

Monday, February 19, 2007

Τhere 's somenthing wrong about Mairy

Αφού με έβαλε η Γαϊδάρα σε αυτή τη βαρετή και δύσκολη δουλειά αναγκάζομαι να γράψω κι εγώ 5 πράγματα για τον εαυτό μου...

1. Μ' αρέσει πάρα πολύ να μιλάω για τον εαυτό μου (για αυτό άλλωστε έφτιαξα κι αυτό το μπλοκ) κι ας λέω το αντίθετο. Φοβάμαι όμως μήπως γίνομαι κουραστική στους άλλους και για αυτό περιμένω πρώτα να με ρωτήσει ο άλλος.

2. Έχω αχαλίνωτη φαντασία !! Μπορώ να δημιουργήσω εικόνες και ιστορίες με απίστευτη ευκολία. Μεγάλωσα με τα παραμύθια του παππού, με βιβλία όπως ο Ιβανόης ή ο Ρομπέν το Δασών ( ο αγαπημένος μου ήρωας), με την ελληνική μυθολογία, με κάθε είδους ταινίες στην τηλεόραση. Μικρή κλεινόμουνα πάρα πολύ στον εαυτό μου και σκαρφιζόμουνα ιστορίες για να ξεγελάσω τη μοναξιά μου ή για να περάσει η ώρα το βράδυ που είχα αϋπνίες. Κατά κάποιο τρόπο η φαντασία μου με είχε γλυτώσει. Αλλά και τώρα, πιο μεγάλη, χάρη σ' αυτήν μπορώ να οραματιστώ το πώς θέλω το μέλλον μου.

3.Η αγαπημένη μου φράση είναι : "'Η όλα ή τίποτα".

4. Η αγαπημένη μου κακή συνήθεια είναι το σεξ.

5. (τελευταίο αλλά και πιο σημαντικό) Λατρεύω το φίλο μου. Παρόλο που έχω ξαναερωτευτεί αυτή τη φορά είναι πολύ διαφορετικά. Ίσως γιατί είναι ακριβώς αυτό που ζητούσα σε ένα άντρα :(μεταφορικά μιλώντας) ξέρει να μου βάζει φωτιά, να με κοιτάει, να χαμογελάει και να μπαίνει στη φωτιά μαζί μου.


Κι εγώ με τη σειρά μου παραδίδω τη σκυτάλη σε άλλους πέντε. Αλλά σε ποιούς; Οι περισσότεροι έχουν πάρει ήδη πρόσκληση. Για να δω : * στον Eddie_, *στον Ιάσωνα, *στη σαρδέλα.

Monday, February 12, 2007

ένα παράξενο συναίσθημα


Οι τελευταίες μέρες, παρά την κούραση και το τρέξιμο, είναι υπέροχες. Φέρνουν μαζί τους την απόλυτη αίσθηση ικανοποίησης, ηρεμίας, πληρότητας, ομορφιάς, δημιουργικότητας, ευτυχίας. Πέφτω το βράδυ για να κοιμηθώ και νιώθω το στήθος μου έτοιμο να σπάσει από τα τόσα χρώματα. Πώς αλλιώς να το περιγράψω παρά με χρώματα και εικόνες;






Sunday, February 11, 2007

when the blues come calling with his calling card

. Παρασκευή βράδυ. Ούτε η κούραση, ούτε το περασμένο της ώρας, ούτε η γνώση ότι αν βγω απόψε έξω το επόμενο πρωινό θα σέρνομαι στη δουλειά μπορούσαν να με κρατήσουν σπίτι. Γιατί στην υδρόγειο έπαιζαν οι Sinner boy. Τι εστί sinner boy ; Ένα tribute band (που θα λέγαμε και στα ελληνικά) του Rory Gallagher. Τώρα πείτε μου μπορούσα να αντισταθώ;

. Βγήκαμε λοιπόν την Παρασκευή το βράδυ και κατευθυνθήκαμε προς την Υδρόγειο. Μετά από μία ώρα καθυστέρηση τα τρία μέλη του συγκροτήματος βγήκαν στη σκηνή όχι χωρίς ένα απαραίτητο μπουκάλι μπύρας. Αν ήταν καλοί; Ένα έχω να σας πω : είχα να χορέψω έτσι σχεδόν 2 χρόνια. Απίστευτη συναυλία. Το καταευχαριστήθηκα !! Τελικά το "μικρόβιο rorious gallagheritious" που είπε και ένας φίλος δεν θεραπεύεται τόσο εύκολα !!

. Και φυσικά ένα δείγμα από gallagher

Tuesday, February 06, 2007

Io sono italiano ...... ????

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχω αρχίσει μαθήματα ιταλικών. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με τη γλώσσα. Την βρήκα ιδιαίτερα εύκολη και μάλλον απλοϊκή.

Η γλώσσα ενός λαού είναι κάτι τόσο ζωντανό όσο και οι άνθρωποι που τη μεταχειρίζονται. Αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής τους, τα πιστεύω τους, τη φιλοσοφία τους και είναι έντονα χρωματισμένη από τα ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά και οικονομικά γεγονότα που έπαιξαν κάποιο ρόλο στη διαμόρφωση του "εθνικού χαρακτήρα".

Για παράδειγμα η αρχαία ελληνική, με τον αστείρευτο της λεξιλογικό πλούτο, την επιμονή της στην αρμονία και την ευφωνία της "λέξης", τη ροπή της στην περιγραφή, τις παρεκβάσεις της αλλά και την αυστηρά δομημένη γραμματική και συντακτικό της είναι η γλώσσα των φιλοσόφων, των ποιητών και των εραστών κάθε είδους τέχνης. Των ανθρώπων το μυαλό των οποίων γέννησε τόσες όμορφες ιστορίες και ιδέες. Των ανθρώπων εν ολίγοις που λάτρευαν να μιλούν. Και επίσης είναι η γλώσσα μεγάλων συγγραφέων που αξιοποίησαν τις δυνατότητες της στο έπακρο.

Απή την άλλη πλευρά έχουμε τη λατινική γλώσσα. Οι Λατίνοι (οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τη Ρώμη δηλαδή) ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι από τους Έλληνες. Αντιπροσωπευτικές για το χαρακτήρα τους είναι δύο αντίθετες λέξεις : το "otium" (το έργο) και το "negotium" ( το μη έργο). Με το πρώτο δήλωναν κάθε σοβαρή δραστηριότητα (την ενασχόληση με τα πολιτικά, τα στρατιωτικά, τη respublica) ενώ με το δεύτερο την ενασχόληση με τις υποβαθμισμένες τέχνες, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία. Η γλώσσα αυτών των σοβαρών και μετρημένων ανθρώπων ήταν εξίσου σοβαρή και μετρημένη. Μπορεί το λεξιλόγιο τους για παράδειγμα να ήταν, όπως παραδέχονταν και οι ίδιοι, περιορισμένο αλλά κάθε λέξη είχε το δικό της βάρος κι αυτό δεν ήταν μικρό. Κι επιπλέον κι εδώ υπήρξαν σπουδαίοι συγγραφείς όπως ο Κικέρων, ο Βιργίλος, ο Οβίδιος κ.α που δημιούργησαν μια σπάνια ομορφιά από κάτι φαινομενικά τραχύ.

Δεν μπορώ να πω όμως το ίδιο και για τα σύγχρονα ιταλικά. Αν εξαιρέσεις κάποια λεξιλογικά και ετυμολογικά στοιχεία δεν έχουν μεγάλη σχέση με τα λατινικά. Και επιπλεόν είναι απλοϊκά δομημένα. Τι να πεις για τους ανθρώπους που λένε "κάνω ψώνια" αντί "ψωνίζω" ή σχηματίζουν μερικούς βασικούς χρόνους όπως το αόριστο χρησιμοποιώντας το ρήμα "είμαι" ή "έχω" και τη μετοχή του ρήματος που θέλουν; Όχι πολλά. Βέβαια ελπίζω στην πορεία να διαψευσθώ και να γνωρίσω και μερικούς αξιόλογους ιταλούς συγγραφείς. Οψόμεθα ...

Friday, February 02, 2007

ΑΝΤΡΕΣ... @@@

Εσείς οι άντρες μπορείτε να γίνετε εξαιρετικά ΗΛΙΘΙΟΙ και ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ώρες ώρες !

Δεν λέω είμαστε και εμείς κυκλοθυμικές αλλά μήπως καμιά φορά μας προκαλείτε και παίζετε με τα νεύρα και τις ευαισθησίες μας ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Κι όταν αυτό το λέει μια γυναίκα που λατρεύει τους άντρες τότε δεν είναι απλά λόγια του αέρα.

καινούριοι λογαριασμοί = καινούρια προβλήματα @@@@@@@

Καταρχάς συγγνώμη που δεν απαντώ στα σχόλια σας ή δεν σχολιάζω στα μπλοκ σας αλλά έχω αλλάξει στην καινούρια έκδοση του Blogger και έχω ένα πρόβλημα στο να εγγραφώ στον καινούριο μου λογαριασμό. Και δε βρήκα και ιδιαίτερο χρόνο να ψάξω ποιο είναι το πρόβλημα και πώς λύνεται. Μόνο ποστ μπορώ να γράψω. Ελπίζω να επανέλθω σύντομα.