Wednesday, September 20, 2006

ζητείται άτομο παντώς καιρού και για όλες τις δουλειές για το τσίρκο μας ...


...Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι οι αγγελίες στην εφημερίδα. Πέμπτη ημέρα που είμαι στο ψάξιμο και νιώθω πως το μόνο που κάνω είναι μια τρύπα στο νερό. Τσουβαλιάζομαι στο πεντάρι από την Καλαμαριά μέχρι τη Φράγκων μόνο και μόνο για να βρεθώ σε ένα μικρό γραφείο σε μια άθλια οικοδομή με μία κυρία απέναντι μου (πασαλειμένη με 4-5 χέρια σοβά) να μου υπόσχεται το βασικό μισθό και ασφάλιση αρκεί να πουλώ (απ' το τηλέφωνο ή από σπίτι σε σπίτι) άχρηστα πράγματα. Υπάλληλος γραφείου δηλαδή (έτσι έλεγε η αγγελία τουλάχιστον).
Σ' αυτή τη φάση είναι που ξυπνά μέσα η επάνασταση. Εντάξει, δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα βρω την τέλεια δουλειά ή ότι θα βρω κάτι σχετικό με αυτό που σπούδαζα τόσα χρόνια και που μ' αρέσει. Αλλά δεν πάτε στο διάολο όλοι σας. Εγώ άχρηστα πράγματα δεν πουλάω. Δεν γίνομαι ένας αριθμός ή ένα τιμολόγιο στο γραφείο σας. Ούτε ο κλόουν στο τσίρκο σας. Θα συνεχίσω να ψάχνω απλά και μόνο για να αποδείξω σε μερικούς ότι δεν είμαστε όλοι τόσο ηλίθιοι και τόσο απελπισμένοι.
Άλλο η δουλειά και άλλο η δουλεία !

5 Comments:

At 20/9/06 1:16 PM, Blogger Uncle Aris said...

Για ένα κομμάτι ψωμί... Απλώς όταν σφίξουν οι ανάγκες, τότε πραγματικά λιγοστεύουν οι επιλογές και κάνεις ότι βρεθέι. Απο την άλλη σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα να κάνεις, αρκεί καμμιά φορά να είσαι και διατεθημένη να πάρεις το ρίσκο τους :)

 
At 20/9/06 7:29 PM, Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

εκεί που είσαι ήμουνα... είναι πραγματικά μια απ'τις πιο δύσκολες φάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου... η αναζήτηση μιας δουλειάς, που δυστυχώς έχει καταντήσει ιδιαίτερα στην πόλη μας κάτι σαν μαρτύριο ... ένα ταξίδι κι αυτό απο μόνο του... θα απογοητευτείς... θα κουραστείς... θα ενθουσιαστείς και θα προσγειωθείς... θα πέσεις και θα ξανασηκωθείς... αλλά έχε τα μάτια σου ανοιχτά... ακόμα κι αυτό το δύσκολο και κουραστικό ταξίδι έχει πράγματα να σου δώσει... όπως έδωσε σε μένα... μην ανησυχείς.... όλοι πάντα βρίσκουμε αυτό που ψάχνουμε αν επιμείνουμε :)

 
At 20/9/06 10:51 PM, Anonymous Anonymous said...

δεν είναι έτσι, όσο επιμονή και υπομονή να έχεις δεν βρίσκεις πάντα αυτό που ψάχνεις είτε είναι δουλειά είτε κάτι άλλο ( από αληθινή αγάπη μέχρι και κοντοσούβλι στις 4 τα ξημερώματα), ακόμα και γαϊδουρινή υπομονή να έχεις ;-) , παρτε το χαμπάρι δεν υπάρχει αξιοκρατία κι ούτε μπορεί να υπάρξει σ'αυτή την κενωνία, τύχη χρειάζεται και ίσως κάτι σου χτυπήσει την πόρτα! η ανεργία έιναι η μεγαλύτερη ανασφάλεια για σένα και για την οικογενειά σου, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να το βάζεις κάτω!

καλή συνέχεια βρε μαριλού κι απο μένα και καλή τύχη!
χα να'μαι και γω λοιπόν

 
At 21/9/06 9:56 AM, Blogger iris said...

όντως εδώ είσαι κι εσύ. Εσύ θα έλειπες; :)

Πάντως δεν έχω και πολλές εναλλακτικές προς το παρόν. Θα συνεχίσω να ψάχνω. Όλο και κάτι θα βρω

 
At 4/10/06 3:16 PM, Anonymous Anonymous said...

Marilou borei na kseskisthkes sto parapono kai na ekanes sygomidh apo parhgorhtika comments syba8wn kata ta alla bloggers pou etreksan na se syndramoun h8ika, alla sto telos thn ekanes th "gourounia" sou: brikes douleia se oiko epideiksis kai prow8hshs gynaikeiwn eswrouxwn, koinws stringadiko! Pou pige h an8rwpistikh sou paideia kai ta nyxteria-diamartyrias kata ths emporeumatopoihshs tou gynaikeiou swmatos me ta opoia se galouxisa??? Giayto se prooriza egw ola ayta ta xronia, gia na passareis araxnoyfanta tanga (pou me to yfasma tous malista isa isa rabeis miso ganti) se aspiles paidoules, na dineis luseis apelpisias se boulimikes xhres-tofalous, kai na metamorfwneis mesokopes pouritanes se asystola nymfidia?? Apaitw ekshghseis... kai malista dhmwsiws!
To kako profiterol (pou hsoun ikanh na to kaneis karioka) :)

 

Post a Comment

<< Home