Thursday, February 22, 2007

Ομορφιάς εγκώμιον

. Τις προάλλες διάβασα σε ένα περιοδικό μόδας (σ.σ. απάνια διαβάζω αυτά τα περιοδικά μια και αδιαφορώ για τις τάσεις τις μόδας. Τα ξεφυλλίζω σε περιπτώσεις που γράφουν κάτι σχετικό με το σεξ, αλλά συνήθως απογοητεύομαι, ή για να περάσει η ώρα) την εξής ρήση κάποιοι τον οποίο φυσικά και δε θυμάμαι:

"Οι όμορφες γυναίκες δεν είναι όλες έξυπνες αλλά όλες οι έξυπνες γυναίκες είναι όμορφες".

. Δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς πως η ομορφιά είναι εξαιρετικά σημαντική σε ένα άνθρωπο, πόσο μάλλον σε μία γυναίκα. Εφόσον εξαίρουμε τόσο πολύ την ομορφιά στην τέχνη, στη φύση, στις εικόνες κτλ γιατί να την περιφρονούμε στους ανθρώπους, που είναι και ό,τι πιο οικείο σε μας. Μια γυναίκα με λίγο μυαλό έχει συνειδητοποιήσει αυτό το πράγμα εδώ και καιρό. Και μάλιστα ενδιαφέρεται για την εμφάνιση της. Δε χρειάζεται τη συνδρομή ποικίλων σουβάδων και παραπλανητικών μπιχλιμπιδιών. Ακόμη κι αν δεν έχει το τέλιο κορμί ή το ωραιότερο πρόσωπο του κόσμου ξέρει όχι μόνο να τονίζει τα προτερήματα της αλλά και να παρουσιάζει τα ελαττώματα της με τρόπο τέτοιο ώστε να εκλαμβάνονται ως θελκτικά στοιχεία του χαρακτήρα της. Έχει αυτοπεποίθηση, πνεύμα, άποψη, αέρα, άνεση. Επιδιώκει και επιτυγχάνει να θέλξει, να συγκεντρώσει τα βλέμματα. Όχι από κάποια γυναικεία ματαιοδοξία ή για να ξεγελάσει τις ανασφάλειες της, πόσο μάλλον για να επιτύχει κάτι χρησιμοποιώντας ένα καλλίγραμμο κορμί (δεν χρειάζεται εξάλλου εφόσον τα καταφέρνει καιχωρίς αυτό). Απλά είναι κάτι το αυθόρμητο.

. Πάντως θα συμφωνήσω με τη συγγραφέα του άρθρου όπου και διάβασα την εξής φράση πως το να κυκλοφορεί μία γυναίκα περιφρονώντας την εμφάνιση της, ατημέλητη, με δασύ φρύδι και άκομψα ρούχα, ακόμα κι αν είναι αριστούχα του καλύτερου πανεπιστημίου, είναι ηληθιότητα.

4 Comments:

At 23/2/07 11:04 AM, Blogger bbchris said...

Ο πικάσο νομίζω το είχε πει για κάποια μούσα του;
Μην κοιτάτε πως την βλέπεται εσείς. Σκεφτείται πως φαίνεται στα δικά μου μάτια.

 
At 26/2/07 8:41 PM, Blogger d@fni. said...

‘Η δύναμη των γυναικών προέρχεται απο την αδυναμία της ψυχολογίας να τις ερμηνεύσει. Τον άντρα μπορείς να τον αναλύσεις, την γυναίκα μόνο να την λατρέψεις’

‘Απαιτείται μια απολύτως καλή γυναίκα για να κάνει κάτι απολύτως ηλίθιο.’
Oscar Wilde

 
At 28/2/07 1:18 AM, Blogger Jason said...

Εγώ θα σου πω κάτι άλλο.

Για μένα, η διαφορά μιας όμορφης γυναίκας από μία πολύ όμορφη γυναίκα είναι η εξής:

Πολύ όμορφη είναι η γυναίκα που είναι όμορφη και το ξέρει.

 
At 28/2/07 7:53 PM, Blogger iris said...

αργοπορημένα μεν αλλά επιτέλους απαντάω :

chris ! Καλά ο πικάσο είχε και ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο να κοιτάει τα πράγματα και τους ανθρώπους. Επίσης, ως γνωστό είχε και μία αδυναμία στο αδύναμο φύλο (για να μην πω σε ένα συγκεκριμένο μέρος του γυναικείου σώματος !)

D@afni ! καλωσήρθες καταρχάς στο μπλογκ μου. Όντως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναλύσεις τη γυναίκα γιατί σε αυτήν συγκεντρώνονται πολλά ετερόκλητα στοιχεία. Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτή η αδυναμία κατανόησεης είναι το μυστικό για τη δύναμη τους. Μάλλον κάπου αλλού πρέπει να ψάξουμε. Αλλά αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση

Ιάσωνα μου ! Τι άλλο να πω. Έδωσες ρέστα.

 

Post a Comment

<< Home